Narancskrémes máktorta

Narancskrémes máktorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg darált mák
  • 6 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 mk. őrölt fahéj

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg kandírozott narancshéj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 3 db narancs frissen facsart leve és reszelt héja
  • 1 dl házi pálinka
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tasak habfixáló
  • 1 csomag lapzselatin
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • kandírozott narancshéj
  • grillázs mogyoró

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgát, margarint, cukrot, fahéjat, sót kiekverem géppel, majd a darált mákkal, tejjel, sütőporos liszttel és felvert fehérjehabot forgatok bele.

Sütőpapíros tortaforában készre sütöm, 180 fokon.

A töltelékhez felverem a tejszínt, porcukrot, habfixálót.

A narancshéjat, vaníliás cukrot, mascarponét, aprított, kandírozott narancsal és a fűszereket is vegyítem.

A langyos vízbe áztatott, kinyomkodott zselatinhoz öntöm a narancslevet, pálinkát és mikróban felmelegítem és kihűtöm.

Hozzáadom a mascarponés krémhez, végül a tejszínhabot beleforgatom.

A 3 lapra szelt piskótát megtöltöma krémmel, külsejét is bevonva, végül 2 órát hűtöm.

Ízlés szerint díszítem aprított, kandírozott narancshéjjal, grillázs mogyoróval.

Neked ajánljuk