Nagymama almatortája

Nagymama almatortája

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 4 ek. tej
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

Kikeverjük a vajat, 15 dkg cukrot, 3 tojást egyenként, reszelt citromhéjat és összedolgozzuk sütőporos liszttel, 4 ek. tejjel lazítva.

A tésztát kikent, morzsával szórt formába simítjuk

A hámozott almát felszeleteljük, magházát kivágva.

A tejfölt, maradék cukrot, vaníliás cukrot, 2 tojást vegyítünk össze, majd a tésztára halmozzuk a nagy részét.

Erre kerülnek az almaszeletek és a többi tejfölös krémmel bevonjuk.

40 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk