Nagymama almás pitéje

Nagymama almás pitéje

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 40 dkg liszt
  • 14 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 ek. tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • fahéj

Elkészítés:

Összedolgozom a lisztet, margarint, cukrot, tojást, sütőport, tejfölt.

30 perc pihenő után a kétharmadát kikent, lisztezett tepsibe nyújtom és zsemlemorzsával szórom.

A töltelékhez a reszelt almát kinyomkodom és kis olajon párolom.

Lehet beletenni mazsolát és cukorral édesítem, ízlés szerint.

A tésztára halmozom a tölteléket, fahéjjal hintem, ismét morzsával szórom, majd a maradék kinyújtott tésztával befedem.

Villával szurkálom, tojássárgával lekenem és 180 fokon sütöm, 20 percet.

Hasonló receptek