Nagyi csókja

Nagyi csókja

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 30 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg őrölt mogyoró/dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 üveg baracklekvár
  • *

a díszítéshez:

  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg őrölt mogyoró/dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 üveg baracklekvár
  • *
  • 15 dkg csokoládé
  • 10 dkg őrölt mogyoró/dió
  • 5 dkg fél dióbél
  • 5 dkg egész mogyoró

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, az őrölt mogyoróval, a fahéjjal és a csipetnyi sóval. Közepébe lyukat vájunk, beleütjük a tojást és kézzel jól összedolgozzuk. Hozzámorzsoljuk a hideg vajat és összegyúrjuk. (Ügyeljünk arra, hogy ne gyúrjuk túl hosszú ideig, mert a tészta ragacsos lehet.) Fóliába csomagoljuk, és 15 percre betesszük a hűtőbe.

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű kiszúró segítségével köröket szaggatunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 7-10 percig sütjük.

A lekvárt mikróban kissé felmelegítjük, a még meleg sütikre kenjük, és 1-1 korongot ezzel összeragasztunk. Hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez a csokoládét összetördeljük, vízfürdőben felolvasztjuk.

Ha a sütik kissé kihűltek, széleit csokiba, majd őrölt mogyoróba vagy dióba forgatjuk. Tetejére szintén egy kevés csokit csorgatunk és felezett diót és/vagy egész mogyorót nyomunk bele.

Advent első vasárnapjára ajánljuk ezt a süteményt.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk