Mustáros hús sütőtök lapcsánkán

Mustáros hús sütőtök lapcsánkán

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet szűzpecsenye vagy bélszínérme
  • 4 kávésanál mustár
  • 4 evőkanál olaj

a sütőtökös lapcsánkához:

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál olaj a sütéshez

a pirított gombához:

  • 15 dkg friss shiitake gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

A húst lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, tenyérrel kicsit meglapítjuk, majd sóval, borssal, a mustárral ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva 1 éjszakát hűtőben pácoljuk.

A gombát alaposan megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, a forró olívaolajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a gombát, sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel, petrezselyemmel ízesítjük, és magas tűzön megpirítjuk.

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, nagy lyukú reszelőn keverő tálba reszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. a sütőtökös masszából 1-1 evőkanálnyit a forró olajba teszünk és az evőkanállal kerek formájúra lapítjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pácolt húsokat forró serpenyőben, a saját pácoló olajával pirosra sütjük, tepsibe átrakjuk, és a sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük, hogy rózsaszínes maradjon a közepe. Tálaláskor a sült lapcsánkákat tányérra tesszük, ráfektetjük a húst, és rászórjuk a pirított gombát. Forrón kínáljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk