Mozzarellával töltött, mediterrán húsgolyók

Mozzarellával töltött, mediterrán húsgolyók

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:

  • kb. 80 g mini mozzarella (8-10 db. golyó)
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 tojás friss bazsalikom
  • oregánó
  • petrezselyemzöld
  • snidling
  • egy fél mag nélküli csili
  • frissen őrölt bors

A raguhoz:

  • 1 db színes paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • fél szál szárzeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • néhány bazsalikom levél
  • frissen őrölt bors
  • 3-4 dl paradicsomszósz

Továbbá:

  • 40 dkg száraztészta (hosszú metélt, spagetti, makaróni, fodros kocka, vagy bármilyen olaszos jellegű, de nem nagyméretű tészta)

Elkészítés:

A húsgombócokat készítjük el először. A darált húshoz rizst, tojást, kimagozott, apróra vágott csilit, és apróra vágott zöld fűszereket keverünk, sózzuk, enyhén megborsozzuk, majd összedolgozzuk. Egy órára a hűtőbe tesszük. A mini mozzarellákat kétfelé vágjuk, és kis húspogácsák közepébe tesszük, majd enyhén olajos kézzel golyókat formálunk belőlük. (Ebből a mennyiségből 16 kisebb golyó lesz.)

A golyókat forró, enyhén sós vízben megfőzzük. (Addig kell főzni, míg a forrás közben a golyók a víz tetejére emelkednek, és utána még öt percig.

Közben elkészítjük a ragut. A sárgarépát és a színes paprikát vékony csíkokra (zsülienre) vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a halványító zellert is felkarikázzuk. Néhány bazsalikom, és petrezselyem levelet apróra vágunk. Kevés olíva olajon először a sárgarépát, majd a többi zöldségfélét megpároljuk, és mikor enyhén megpuhultak, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, valamint felöntjük paradicsomszósszal. Összeforraljuk, majd a közben forró, sós vízben kifőzött tésztát, valamint a leszűrt húsgombócokat is beleforgatjuk a serpenyőbe. Jól átforgatjuk, majd tálaljuk.

(Használható hozzá konzerv hámozott paradicsom is, de én a papírdobozos paradicsomszószt használtam, majdnem az egész dobozt.)

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk