Mozzarellás húsgolyó paradicsomos mártásban

Mozzarellás húsgolyó paradicsomos mártásban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 g mozzarella
  • 3 szál friss rozmaring
  • 550 g darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál apróra vágott friss oregano
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 3/4 csésze friss zsemlemorzsa
  • 1 1/2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 + 1/2 csésze csirkehúsleves
  • 2 x 400 g konzerv paradicsom
  • 200 g risoni tészta (olasz rizsformájú tészta)

A tálaláshoz:

  • reszelt parmezán és oregano levelek

Elkészítés:

A mozzarellát nyolc egyforma darabra vágjuk. A rozmaringról a leveleket leszedjük és apróra vágjuk. A darált húst sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a fokhagymával, a rozmaringgal, az oregánóval, a tojással és a zsemlemorzsával és jól összekeverjük.

Negyed csészényi húskeverékből golyókat készítünk. Mindegyik közepébe belenyomunk egy sajtot, majd a többi húskeverékből – egyenletesen elosztva – befedjük a sajtot és fasírtgolyókat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és harminc percre a hűtőbe rakjuk.

A sütőt 190 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban 170 fokra) előmelegítjük. Egy vastag falú serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk és megpirítjuk benne a húsgombócokat 5-6 perc alatt, majd egy tányérban félretesszük.

A maradék olajat a serpenyőben felhevítjük, beletesszük a hagymát és kevergetve 5 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmaradt rozmaring ágat és egy percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, és hozzákeverjük a tésztát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a húsgombócokat a serpenyőbe.

20-25 percig főzzük – közben néha óvatosan megkeverjük –, amíg a tészta és a húsgombócok megfőnek. Oregánóval és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk