Mogyorós túrós sarok

Mogyorós túrós sarok

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 1 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 3-4 evőkanál hideg víz

a krémhez:

  • 10 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 kg túró
  • 3 dkg keményítő
  • 6 evőkanál tej
  • 3 dkg liszt
  • 30 dkg darált mogyoró
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 kávéskanál mandula aroma

a díszítéshez:

  • 2 dl tejszínből vert hab

Elkészítés:

A tésztához összemorzsoljuk a vajat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, csipetnyi sót, a vizet és a tojást. Összedolgozzuk. Letakarva, 30 percen át hűtőben pihentetjük.

Lisztezett deszkán 30x40 cm-es lapra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 C-fokosra előmelegített sütőben 10-15 percen át sütjük. A sütőből kivéve félretesszük.

Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vajjal, majd beletesszük az áttört túrót. Hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, a tejet, és jól elkeverjük. A krémet kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a mandula aromát, a másik felébe a kakaót és 25 dkg darált mogyorót.

Az elősütött lapot megszórjuk a maradék 5 dkg darált mogyoróval, rákenjük a barna tölteléket, majd arra a fehéret. Visszatesszük a sütőbe, és további 40 percen át sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük, tejszínnel díszítjük.

Neked ajánljuk