Mogyorós tésztás isler

Mogyorós tésztás isler

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 tojássárgája
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • reszelt citromhéj
  • lekvár
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítés:

Egy tálba teszem a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsolom. Hozzáadom a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, a csipet sót, és a rumot. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd cipót formálok belőle. Fóliával lefedem, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem pihentetni.

A hűtőből kivéve lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtom. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztából a korongokat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezem a korongokat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve rácsra rakom, és kihűtöm.

A kihűlt korongokat ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztom.

A tortabevonó csokoládét felolvasztom, majd olajat keverek hozzá, és ezzel vonom be az összeragasztott korongokat.

Rácsra teszem, majd megvárom, hogy a csokoládé szépen megdermedjen.

Neked ajánljuk