Mogyorós kuglóf fűszeres narancssziruppal

Mogyorós kuglóf fűszeres narancssziruppal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 kk. só
  • 25 dkg darált mogyoró

A sziruphoz:

  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 5 szem kardamom
  • bors
  • 2 tk. narancsvirágvíz

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra előmelegítem. A tésztához, a tojások sárgájához adom a cukrot és a sót, majd elektromos keverővel fehéredésig keverem. Hozzákeverem a darált mogyorót. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd először a hab 1/3 részét a tojásos-mogyorós masszába keverem. A hab többi részét óvatosan keverem hozzá, hogy a hab ne törjön meg.

Egy kuglóf sütőformát kikenek, lisztezek. A masszát a formába kanalazom, és a sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Miközben a piskóta sül, elkészítem a szirupot: kis lábasban összeforralom a vizet és a cukrot, majd hozzáadom a narancs levét, reszelt héját és a fűszereket. Néhány percig főzöm. A szirupot leszűröm, a fűszereket eltávolítom. A szirupot kissé lehűtöm, és amikor langyos, hozzáadom a narancsvirágvizet.

A kisült piskótát megszurkálom, majd még a formában hagyva meglocsolom a sziruppal. Legalább fél órát állni hagyom, amíg langyosra hűl.

Hasonló receptek