Mézes-oldalas hagymás tört burgonyával

Mézes-oldalas hagymás tört burgonyával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csík sertésoldalas (kb 1,5 kg)

A páchoz:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl szezámolaj
  • 1 evőkanál garam masala paszta

A körethez:

  • 2 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • kevés tej
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Összekeverem a pác hozzávalóit. Az oldalast a csontok mellett feldarabolom, és az elkészített pácba forgatom, majd a tálat lefedem és 1 órára a hűtőbe rakom.

A körethez a burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, majd leszűröm, hagyom kihűlni. A héját leszedem és burgonyanyomóval összetöröm.

A hagymát olajon megpárolom, ráöntöm a tört burgonyát, összekeverem, majd a tejet beleöntöm. Megsózom és őrölt szerecsendióval ízesítem.

A tepsi alját alufóliával kibélelem, majd a húsdarabokat a páclével együtt beleteszem. Alufóliával az egészet beborítom, és 1 órát sütöm 230 fokon, majd a fóliát levéve további 25-30 percet pirítom.

Neked ajánljuk