Mézes oldalas burgonyakrémmel

Mézes oldalas  burgonyakrémmel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csík oldalas
  • borskeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma

A mázhoz:

  • 5 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál édes chiliszósz
  • fél kiskanál őrölt fahéj
  • fél kiskanál őrölt gyömbér
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1-2 evőkanál gesztenye méz

A körethez:

  • 2 kg burgonya
  • 2 dl forralt tej
  • olívaolaj
  • színes borskeverék
  • bacon szeletek
  • sajt

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, szűrés után áttörjük, majd forró tejjel és egy kevés olívaolajjal összekeverjük sűrű állagúra.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a burgonyapürét, majd 1-1 szelet bacont rátekerünk. A tetejét megszórjuk a borskeverékkel és a reszelt sajttal, majd 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük.

Az oldalast feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük apróra vágott fokhagymával. A mázat egy üvegtálban összekeverem a hozzávalókból és megforgatjuk benne az oldalasokat.

Belerakjuk az oldalasokat és a felszeletelt hagymát egy sütőfóliával bélelt tepsibe.

1 órán át sütjük 200 fokos sütőben. Ezután gesztenyemézzel meglocsoljuk az oldalasokat és rájuk sütjük pár perc alatt.

Neked ajánljuk