Mézes-mustáros töltött karaj

Mézes-mustáros töltött karaj

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa
  • dió
  • 1 db piros színű paprika
  • 4 szelet karaj
  • 4 szelet sajt
  • bors
  • fehérbors
  • 1 tojás
  • liszt
  • 1 db zöld színű zöldpaprika
  • 2 db banán
  • olaj

A mártáshoz:

  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1-2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál mustár

Elkészítés:

Elkészítés:

Klopfoljuk ki és sózzuk meg a húsokat! Tegyük rá a tölteléket a következő sorrendben: sajt, paprikák, fél banán sózva és borsozva. Tekerjük fel mindegyik húst, és szúrjunk bele egy hústűt!

Panírozzuk be alaposan! Süssük ki forró olajban!

Mártás:

Olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk meg benne a lisztet! Öntsük fel a tejszínnel! Főzzük fel, tegyünk bele sót és a cukrot, majd forraljuk össze! Húzzuk félre és keverjük bele a mustárt és a mézet!

Neked ajánljuk