Mézes krémes

Mézes krémes

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg zsír
  • 3 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 3 dl baracklekvár

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

Elkészítés: A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk.

A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25cm x 30cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal.

Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.

A csokoládét darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat, majd gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük.

Hasonló receptek