Mézes-chilis kacsaszárnytő

Mézes-chilis kacsaszárnytő

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 db pecsenyekacsa szárnytő
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl chiliszósz
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • 5 cl olívaolaj

Elkészítés:

A szárnytöveket megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymákat négybe vágjuk. A kacsaszárnyakat sózzuk.

Összekeverjük az olívaolajat a mézzel, a chiliszósszal, az áttört fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnytöveket ebbe a páclébe forgatjuk, és hűtőbe tesszük.

A húst tepsibe tesszük, közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát. 1 deci vizet öntünk alá, és lefedve 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és visszatesszük sülni, amíg szép piros színt kap.

Neked ajánljuk