Mézes chilipelyhes barackos csirkemellsaslik

Mézes chilipelyhes barackos csirkemellsaslik

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • csirkemell

a páchoz:

  • bors
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • sárgarépa

a rozmaringos lekenéshez:

  • 1 dl olaj
  • bors
  • kömény
  • kakukkfű
  • rozmaring

a püréhez:

  • 1 karalábé
  • 1 evőkanál vaj
  • szerecsendió
  • friss bazsalikom

Elkészítés:

Az egyik legfinomabb dolog, ami nyársra kerülhet.

A pác hozzávalóit összekeverjük, majd bekenjük vele a csirkemellet.

30 percig állni hagyjuk, majd a húst a barackkal váltogatva nyársra húzzuk.

A meghámozott répát hasábokra vágjuk, előfőzzük, majd megkenjük az olajos-rozmaringos páccal, és grillen megsütjük.

A püréhez a meghámozott karalábét felkockázzuk, megfőzzük, leszűrjük. Ezután ízlés szerint megsózzuk, belekeverjük a vajat, szerecsendióval és friss bazsalikommal pürésítjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk