Mézes-áfonyás szűzérme

Mézes-áfonyás szűzérme

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg szűzérme 2 cm vastag szeletekre vágva
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 dl tyúkhúsleves (kockából)
  • 4 evőkanál áfonya dzsem
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a lisztben (2 evőkanál)

megforgatott, enyhén megsózott szűzérméket mindkét oldalukon 3-4

percig sütjük rajta. Kivesszük a húst, félretesszük.

A pecsenyelében 5-8 perc alatt megpároljuk az apróra vágott

hagymát, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és elkeverjük.

A serpenyőbe öntjük a tyúkhúslevet, hozzáadjuk az áfonya dzsemet

és a mézet, simára keverjük és 3-4 perc alatt besűrítjük.

A húst visszatesszük a mártásba, még egyet rottyantunk rajta, majd

párolt zöldkörettel tálaljuk.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk