Mentás szelet

Mentás szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 12 szelethez: 
  • 6 dl tejszín
  • 40 dkg mentolos csokoládélapocska 
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 kávéskanál kakaópor



Elkészítés:

A tejszínt a mentolos csokoládéval, folyamatosan keverve felforraljuk, keverőtálba öntjük, és időnként megkeverve lehűtjük. Letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojások fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját felverjük, majd a keményítővel, sütőporral és kakaóval kevert lisztet beleszitáljuk.

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit. A tésztához hozzácsurgatjuk a csokoládét, nagyfejű fakanállal elkeverjük. Lazán beleforgatjuk a tojásfehérjét, a formába simítjuk, és a sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.

Közben a meggyet lecsepegtetjük, kicsit összevágjuk. A kihűlt tésztalap felső harmadát levágjuk, összemorzsoljuk. A meggyet a piskótalapon elosztjuk. A mentás-csokis tejszínt rövid idő alatt felverjük, habzsákba szedjük, és a meggyre nyomjuk, majd megszórjuk a piskótamorzsával. A hűtőben 2 órát pihentetjük. A porcukorral és a kakaóporral meghintve tálaljuk.

Neked ajánljuk