Mentás spárgaragu sült csirkecombbal

Mentás spárgaragu sült csirkecombbal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 evőkanál grill fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg spárga
  • 3 szál zöldhagyma fehér része
  • 2 szál sárgarépa
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál felaprított menta
  • 1 evőkanál felaprított
  • petrezselyem
  • 4 tojás

Elkészítés:

A csirkecombot megmossuk, bedörzsöljük grillfűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal, és a sütőben, 180 °C-on kb. 40 percig sütjük. Közben megfordítjuk.

A spárgát, a hagymát és a répát megtisztítjuk, a spárgát 4 centis darabokra, a répát és a zöldhagymát karikára vágjuk. A répát és a spárgát sós vízben dobjuk, egyszer felforraljuk, majd leszűrjük.

A vajat felhevítjük, a zöldhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rádobjuk a répát, a spárgát, átforgatjuk, felöntjük a tejszínnel és a tejjel, és kb. 10 percig lassan főzzük.

Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük. A keményítőt hideg vízben elkeverjük, a levesbe öntjük, 1 percig forralva besűrítjük. Legvégén megszórjuk a mentával és a petrezselyemmel.

Közben a tojásokat nem túl keményre (a forrástól számítva 6 percig) főzzük. A ragut a tojásokkal és a csirkecombbal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc Fogyasztható: kb. 40 perc múlva 1 adag: 750 kcal

Hasonló receptek