Mennyei ananász pite

Mennyei ananász pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 125 ml növényi zsiradék vagy margarin
  • 125 ml tej, 2 tojás (felverve)
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 nagy doboz, darabokra vágott ananász konzerv
  • 10 dkg cukor
  • 7 evőkanál tápióka (bió boltban és nagyobb üzletekben kapható);
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • porcukor

Elkészítés:

Egy közepes serpenyőben közepes lángon főzni kezdjük az ananászt (a levében) a cukorral és tápiókával. Kevergetve addig főzzük (kb. 10 perc), amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk.

A tésztához összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a zsiradékot. Hozzáadjuk a tejet, a tojást és a vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát elfelezzük. Az egyiket kinyújtjuk, akkorára, hogy egy vajjal megkent, liszttel meghintett 35 x 30 cm-es sütőtepsibe férjen.

Rátesszük az ananászos tölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és sodrófa segítségével (amire óvatosan feltekerjük) a töltelék tetejére tesszük és befedjük.

A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 percig sütjük (sütő függvénye – amíg a teteje enyhén megpirul). A sütőből kivéve várunk 5 percig, egy ecset segítségével rákenjük az olvasztott vajat, és bőkezűen meghintjük porcukorral. Ha kihűlt, négyzetekre vágjuk.

Neked ajánljuk