Meggyes-vaníliás gesztenyetorta

Meggyes-vaníliás gesztenyetorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 csapott evőkanál cukor
  • 5 csapott evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *

a krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál meggylekvár
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 10 dkg meggy
  • *

a vaníliakrémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá vejük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, belekeverjük a tojások sárgáját. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.

Vajjal kikent, liszttel meghintett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.

Miután kihűlt, kivesszük a formából, és keresztben ketté vágjuk.

A krémhez a gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal, rummal összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot, és beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet.

Egyik tortalapot megkenjük lekvárral, egyenletesen elsimítjuk rajta a krémet és befedjük a másik tortalappal.

A vaníliakrémhez a tejet összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és ezzel a krémmel bevonjuk a tortát. A teteje ízlés szerint díszíthető.

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek