Meggyes tiramisu

Meggyes tiramisu

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál rum
  • 2 dl feketekávé
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl tej

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a feketekávét 1 dl tejjel, a rummal és a cukorral! Mártsuk meg a babapiskóta felét egyesével a kávés tejben, majd rakjuk bele egy jénai tálba!

Verjük fel 2 dl tejjel a pudingport, majd a kész pudingot dolgozzuk össze a mascarponéval! A felét ráöntjük a babapiskótákra.

Rakjuk a krém tetejére a lecsepgetett meggyet! Szórjuk meg a kakaópor felével! A babapiskóta másik felét megmártogatjuk a kávés tejben, majd sorban rátesszük a meggy tetejére. Végül rákenjük a megmaradt krémet, és megszórjuk a maradék kakaóval.

Hűtsük 2 órát!

Neked ajánljuk