Meggyes-gesztenyés fatörzs

Meggyes-gesztenyés fatörzs

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 6 tojás
  • 3 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg rumos meggy
  • 30 dkg csoki
  • 10 dkg gesztenyepüré

Elkészítés:

Elkészítés:

Verjük habosra a tojássárgákat, majd keverjük bele a kakaót, a lisztet és a keményítőt!

Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd az olvasztott vajjal együtt keverjük hozzá a tésztához!

Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük meg 170 fokra előmelegített sütőben! Fektessünk le nedves konyharuhákat a sütőpapírral együtt! Tekerjük fel, majd hagyjuk hűlni!

Krém:

Olvasszuk fel gőz fölött a csokit! Keverjük hozzá a tejszínt!

Morzsoljuk bele a meggyet és a gesztenyét a krém felébe! Kenjük rá az egészet a tésztára! Tekerjük fel a tésztát, a két végét pedig vágjuk egyenesre! Vonjuk be a maradék krémmel!

Neked ajánljuk