Meggyes-csokoládés sütemény

Meggyes-csokoládés sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 kanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggy

A mázhoz:

  • csokoládé
  • kevéske olaj és kevéske vaj (a csokoládé olvasztásához)

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.

A krémhez a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. A magozott meggy felét apróra vágjuk, krémhez keverjük. A krémet a tésztára kentük.

Forró víz felett csokoládét olvasztunk, hozzá egy kevés olajat és egy kevés vajat öntve. Kiskanállal rásimítjuk az eddig elkészült süteményre a csokoládé felét, a maradék magozott meggyet pedig helyezzük a tésztára. Jön rá egy újabb réteg csokoládé.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk