Meggyes csokitorta szülinapra

Meggyes csokitorta szülinapra

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. kristálycukor
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 ek. étolaj
  • 2 ek. kakaópor
  • csipet só

A krémhez:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 üveg magozott meggy
  • 25 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 2 tasak csokis pudingpor
  • cukor
  • 1 ek. rum

A cukormasszához:

  • 1 kg porcukor
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. étkezési zselatin
  • 1 ek. margarin
  • ételszínező

Elkészítés:

A piskótához a felvert tojásfehérjét cukrozzuk és a tojássárgával is felverjük, majd olajjal, liszttel, kakaóporral keverjük, robotgép segítségével.

Sütőpapírral borított tortaformába simítva megsütjük 180-190 fokon, 30 perc alatt.

A krémhez felfőzzük a pudingot tejben, cukorral és csokival, majd ha kihűlt, akkor kikevert margarint forgatunk bele és rummal ízesítjük.

A 2 lapra szelt piskótát megtöltjük a krémmel, illetve meggyel és kívül is bevonjuk.

Az előző nap elkészített cukormázhoz 6 ek. vízben oldott zselatint, margarinnal, mézzel, csepp kék színezővel olvasztunk és a porcukorral összedolgozzuk.

Másnap kinyújtjuk és díszítjük vele a tortát.

Neked ajánljuk