Medvehagymás vajkrém

Medvehagymás vajkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 10 dkg vaj só (ízlés szerint)

Elkészítés:

A medvehagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint sót, és botmixerrel pépesítsük.

Ezután hozzáadjuk a puha vajat, és keverőkanállal alaposan összekeverjük, hogy jó krémes legyen, majd tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az elkészült medvehagymás vajat kenyérre kenve fogyaszthatjuk retekkel, paradicsommal, paprikával, stb. Ízlés szerint ezzel a fűszervajjal megtölthetjük pl. a csirkemellet sütés előtt, mert úgy is nagyon finom.

Neked ajánljuk