Medvehagymás, újhagymás pogácsa

Medvehagymás, újhagymás pogácsa

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 evőkanál rozmaringos fűszerolaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 csokor medvehagyma levél
  • 1 csomó újhagyma zöldje
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • őrölt bors
  • ízlés szerint
  • 1,5 csomag instant porélesztő

A pogácsák megkenéséhez:

  • 1 tojás fölverve

Elkészítés:

Az élesztővel elkevert liszttel minden hozzávalót összekevertem, köztük az apróra vágott medvehagyma levelekkel, és az újhagyma zöldjével. (A porélesztőt nem szükséges felfuttatni, hanem elég hozzákeverni a liszthez. Más esetben előzőleg fel kell futtatni az élesztőt tejben, kevés cukorral.)

Jól összegyúrtam, majd fél órát kelesztettem.

Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtva, a tetejét keresztbe késsel becsíkoztam, majd kisméretű pogácsaszaggatóval, (esetleg likőrös pohárral) kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam úgy, hogy ne érjenek össze, majd a tetejét tojással megkenve sütőbe tettem.

Kb. 200 fokon, 30 perc alatt megsült.

A hozzávaló két tepsi pogácsára elegendőek.

A receptet Hajdú István küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk