Medvehagymás-tökmagos sajtos rúd

Medvehagymás-tökmagos sajtos rúd

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 60 dkg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 2 teáskanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg tökmag
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sót, a tejfölt, a 2 db tojássárgáját, az apróra vágott medvehagymát és a feldarabolt tökmagot. Összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyen kb. fél órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, lekenjük1 db felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és derelyevágóval csíkokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul.

Neked ajánljuk