Medvehagymás-tejfölös pogácsa

Medvehagymás-tejfölös pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 szál aprított medvehagyma
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárga
  • 2 dl tejföl
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 dkg cukor
  • 2 dkg só

A tetejére:

  • 1 tojássárga
  • tej
  • szezámmag

Elkészítés:

Sütőporos lisztben margarint morzsolok, majd a pogácsa többi alapanyagát hozzáadom és összedolgozom a tésztát. Becsomagolva hagyom pihenni a hűtőben, 1 éjszakán át. Következő nap átgyúrom és kinyújtom ujjnyi vastagra, majd kiszaggatom pogácsaszaggatóval és papírral borított tepsibe rakosgatom. A tetejüket tojássárgával kenem le, amibe kis tejet kevertem, majd szezámmaggal szórom. Így sütöm 200 fokon, 25 percen át.

Hasonló receptek