Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg medvehagyma levél
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi só

A kenéshez:

  • 1 darab tojássárgája

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.

A lisztbe morzsoljuk a vajat, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót, és összegyúrjuk. A tésztát ezután 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Közben a medvehagyma leveleket megmossuk, csíkokra vágjuk.

Ezután enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, rászórjuk a levelek felét, feltekerjük a tésztát, és a két végét egymásra hajtjuk. Ismét félretesszük pihenni 20 percre.

A tésztát újra kinyújtjuk, rászórjuk a maradék levelet, és ismét felcsavarjuk a tésztát. Ezután kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

Hasonló receptek