Medvehagymás lángos

Medvehagymás lángos

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 1 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • pici cukor
  • 2 marék medvehagyma
  • olaj

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát.

Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük.

Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig tovább kelesztjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük.

Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Neked ajánljuk