Medvehagymás göngyölt hús

Medvehagymás göngyölt hús

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéscomb
  • 15 dkg sonka
  • 25 dkg gomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • burgonya
  • vaj
  • bors
  • grill fűszerkeverék
  • sertésháló

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk. A sonkát, a gombát és a vöröshagymát felapírítjuk, a medvehagymát felcsíkozzuk. Vajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, mikor levet ereszt, hozzáadjuk a sonkát, majd a végén a medvehagymát, sózzuk, borsozzuk.

Kiklopfoljuk a tarját, az egyik oldalát sózzuk-borsozzuk, a másik oldalára teszünk a töltelékből, feltekerjük, majd belegöngyöljük egy darab sertéshálóba.

A burgonyát megpucoljuk és feldaraboljuk, kivajazott jénai aljára helyezzük, megszórjuk grill fűszerkeverékkel. A tetejére vajat darabolunk, majd ráhelyezzük a göngyölt húsokat. Az edényt lefedjük.

1,5 óra alatt közepes hőfokon készre sütjük, közben egyszer megforgatjuk a göngyölt húst.

Neked ajánljuk