Mazsolás-túrós csiga

Mazsolás-túrós csiga

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 30 dkg vaj
  • 1 tk. vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 12,5 dkg mazsola
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 4 ek. citromlé

Elkészítés:

A 25 dkg vajat elmorzsolom, sóval, vaníliás cukorral, 5 dkg cukorral, a liszttel és a túróval összedolgozom. Fóliába tekerve 1 órán át pihentetem a hűtőben.

Közben beáztatom a mazsolát vízbe, és összekeverem a darált mandulát és a fahéjat. A maradék 5 dkg vajat felolvasztom, és hagyom kissé kihűlni.

Kiveszem a tésztát, kb. 40x60 cm-es lappá nyújtom. Ha ez megvan, a lapot megkenem a felolvasztott vajjal, rászórom a mogyorós-fahéjas keveréket, majd a mazsolákat, és jó szorosan feltekerem. 2 cm széles csigákat vágok az így kapott rúdból.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

Összekeverem a porcukrot és a citromlét, s amint kivettem őket a sütőből, azon nyomban megkenem őket a cukros-citromos keverékkel.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk