Mascarponés szőlőtorta

Mascarponés szőlőtorta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 5 dkg liszt a szóráshoz
  • 50 dkg szarvasi mascarpone krém sajt
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg nagy szemű piros szőlő

Elkészítés:

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 22-24 cm átmérőjű kerek, hullámos szélű tortaformát, úgy, hogy a széle kissé túllógjon. Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a szarvasi mascarpone krémsajtot a cukorral, a citrom reszelt héjával, és a vaníliarúd kikapart belsejével elkeverjük. A tésztával bélelt formába simítjuk. A szőlő szemeket mosás után kettévágjuk. A torta tetejét kirakjuk a szőlő szemekkel, és a tészta kilógó széleit ráhajtjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig szép pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűlni hagyjuk, és cikkekre vágjuk.

Neked ajánljuk