Mascarponés sajttorta

Mascarponés sajttorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 36 dkg édes keksz
  • 1 tojás
  • 18 dkg teavaj

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 ek. cukor
  • 1 csomag vaniliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg mazsola
  • eperöntet
  • kevés lekvár

Elkészítés:

A kekszet zacskóban húsklopfolóval apróra töröm, összekeverem a szobahőmérsékeltű vajjal, és belenyomkodom az így kapott masszát egy kapcsos tortaformába. (Előtte én alufóliával kibéleltem az egészet, mert sütésnél a zsiradék kicsepeghet alul.) A sütőt bekapcsolom 160 fokra.

A krémhez valókat egy nagy tálban mind összekeverem. Én a túrót nem törtem át, így rusztikusabb, ha áttörjük, selymesebb. A tortaformában lévő masszára 2 kanál lekvárt kenek szét, és erre rásimítom az összes krémet. A sütőben 1 óra 20 percig sütöm. Ekkor még folyékony a belseje, de már nem kell tovább sütni. A tortaformában hagyom kihűlni, és csak másnap szabad felvágni. Eperöntettel tálalom.

Neked ajánljuk