Mascarponés jeruzsálemi kalács

Mascarponés jeruzsálemi kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • pici só
  • 8 dkg margarin
  • 230 ml tej
  • *
  • a kenéshez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál kakaó

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen megkelesztjük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kakaóval és a simára kevert mascarponéval. Feltekerjük, mint a bejglit, hosszában középen kettévágjuk (a felső végét ne!), megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt formába (vagy dobozba) fektetjük. Ismét kelesztjük.

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben szép pirosra sütjük kb. 30 perc alatt.



A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek