Márványos csokihab-kuglóf

Márványos csokihab-kuglóf

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 lap zselatin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tej
  • 6 tojásssárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín

Elkészítés:

A zselatinlapokat előírás szerint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét összetörjük, kis edényben vízgőz felett felolvasztjuk. A tejet felforraljuk.

A tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, a forró tejet fokozatosan, kevergetés mellett hozzáöntjük. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, a még meleg masszában feloldjuk, kevergetjük.

A krémet kettéosztjuk, egyik felét a csokival elkeverjük. A tejszínt keményre verjük, felét a csokis krémbe, a másik felét a vaníliás krémbe keverjük.

A kétféle krémet egy kuglófformába óvatosan egymásra öntjük (szedjük) és legalább 2-3 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük. (Ha rövid időn belül szeretnénk enni belőle, akkor a fagyasztóba kell rakni, míg meg nem dermed rendesen.)

Tálalás előtt meleg vízbe mártjuk a forma alját, majd tányérra borítjuk a habot.

Neked ajánljuk