Marhatokány puliszkával

Marhatokány puliszkával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg kukoricadara
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl fehérbor
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

A felcsíkozott szalonnát zsírjára pirítom és félrerakom.

A zsírján aranysárgára dinsztelem a feldarabolt vöröshagymát, utána kis vízzel vagy csontlével felengedve tovább pirítom.

Mehet rá a felcsíkozott hús, aprított fokhagyma és ízesítem sóval, borssal.

Kavargatva párolom és újból lepirítom, majd megint felengedem és így főzöm szakaszosan puhára.

Paradicsompürét, kakukkfüvet teszek bele és kis borral és lével felöntöm, végül utoljára átfőzöm.

A puliszkához 1 liter forrásaban levő vízbe teszek 1 tk. sót és kavargatva beleadagolom a kukoricadarát, lassú tűzön besűrítem.

Neked ajánljuk