Marharolád nagyi konyhájából

Marharolád nagyi konyhájából

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet marhacomb
  • 5 vöröshagyma
  • 4 kisebb savanyú uborka
  • 200 g füstölt szalonna
  • 5 teáskanál mustár
  • kevés só
  • bors
  • paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • fél teáskanál só
  • negyed teáskanál frissen őrölt bors
  • fél teáskanál csemegepaprika
  • 5 dl víz
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 150 ml víz

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, finom kockákra vágjuk, az uborkát finom csíkokra, a szalonnát finom kockákra aprítjuk, majd mindezeket egy tálba helyezzük.

A húst megmossuk, szárazra töröljük, egy vágódeszkán enyhén megklopfoljuk és a mustárral (egyenként 1 evőkanál) megkenjük.

Az uborkát, szalonnát és a hagyma háromnegyedét roládonként elosztjuk, az oldalát „bevágjuk” és feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy egy hosszú fonallal lezárjuk.

Egy fazékban olajat hevítünk, megsütjük benne hirtelen a roládokat, majd alufóliába tekerve serpenyőben, vagy sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük, a maradék hagymát, uborkát, szalonnát kissé megpároljuk.

Sóval, borssal, mustárral és paprikáva ízesítjük, vízzel felöntjük, felfőzzük és kb 10 percig lassú tűzön tovább főzzük.

A roládokat egy tányérra helyezzük, a fonalat vagy fogpiszkálót eltávolítjuk.

Az étkezési keményítőt és a vizet elkeverjük, lassan a szószba keverjük amíg az egy szép konzisztenciát el nem ér, ha szükséges még ízesítjük.

Sósburgonya vagy vöröskáposzta illik hozzá, de természetesen más köretet is használhatunk, úgymint galuskát, gombóc vagy zöldségköret.

Neked ajánljuk