Marcipános kuglóf

Marcipános kuglóf

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 18 szelethez:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1/8 l tej

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált mák
  • 3,75 dl tej
  • 7 evőkanál citromlé
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dkg darált pisztácia
  • 20 dkg marcipán

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Szitáljuk tálba a lisztet, a közepébe nyomjunk mélyedést! Morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg cukorral, egy csipet sóval, majd öntsük rá a tej felét! Takarjuk le, és pihentessük 20 percig! Olvasszuk fel a maradék tejben a vajat!

Öntsük a tojásokat és a vajas tejet a liszthez! Dolgozzuk össze robotgéppel! Takarjuk le, majd kelesszük fél óra alatt kétszeresére!

Töltelék:

Forrósítsunk fel tejet a töltelékhez! Morzsoljuk bele a marcipánt, majd hagyjuk feloldódni! Tegyük bele a cukrot és a mákot, majd dolgozzuk bele a tojássárgákat is! Hagyjuk hűlni!

Nyújtsuk 30x30-as négyzetté a tésztát! Simítsuk rá a mákos tölteléket, majd tekerjük fel! Vajazzunk ki egy 1,8 l űrtartalmú kuglófformát! Tegyük bele a tésztát, és nyomkodjuk le kissé! Kelesszük fél órát!

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! Süssük a kuglófot fél órát, majd hagyjuk a formájában hűlni! Borítsuk egy tálra, keverjük el citromlével, majd kenjük rá a kuglófra! Szórjuk meg pisztáciával! Hagyjuk száradni!

Neked ajánljuk