Mandulás pisztráng

Mandulás pisztráng

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db 20-22 dkg-os pisztráng
  • 10 dkg héjazott mandula
  • 2-3 ek. vaj
  • 2-3 ek. olaj
  • zsemlemorzsa
  • darált mandula
  • 1 citrom
  • petrezselyem
  • 1-1,5 kg krumpli

Elkészítés:

A halat megtisztítom, citrommal bedörzsölöm, sütés előtt 10-15 perccel megsózom, majd zsemlemorzsában megforgatom.

A jól felforrósított serpenyőbe beleteszem a vajat és az olajat, amit ismét jól felforrósítok. Ebben sütöm meg először a mandulát, majd a készre főzött, negyedelt és leszárított krumplit. Végül a jó forró vajas-olajos keverékben sütöm meg a hal mindkét oldalát.

Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítem.

Neked ajánljuk