Málnás zabaglione

Málnás zabaglione

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

6 pohárhoz:

  • 40 dkg málna (vagy szeder)
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 3 evőkanál édes fehérbor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A málnát (vagy szedret) egy szűrűbe tesszük, majd folyóvíz alatt megmossuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd hozzákeverünk 5 dkg barna cukrot, egy mokkáskanál őrölt fahéjat, és egy csomag vaníliás cukrot.

A poharak aljába 1-1 evőkanállal kanalazunk a málnából. A maradék málnát egy szűrőbe tesszük, és a levét teljesen lecsepegni hagyjuk.

A tojássárgához hozzáadjuk a maradék cukrot és vaníliás cukrot, majd robotgéppel habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az édes fehérbort is.

Az edényt a tojásos keverékkel vízgőz fölé helyezzük, majd kézi habverővel 10-12 perc alatt sűrű habbá keverjük. Végül a maradék, lecsepegtetett málnával óvatosan összekeverjük a tojáshabot, majd elosztva a poharakban lévő málnára kanalazzuk.

Az elkészült pohárkrémet rögtön tálalhatjuk.

Neked ajánljuk