Málnás túrós-joghurtos pohárkrém

Málnás túrós-joghurtos pohárkrém

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 2 dl joghurt (én görögöt használtam)
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg túró
  • 1 db kezeletlenen citrom leve és héja
  • 10 dkg szitán átszűrt málnapüré
  • 5 dl hideg tejszín
  • 2 dkg zselatin
  • *

a díszítéshez:

  • kb. 10 dkg málna
  • néhány zöld levél
  • *

a tálaláshoz:

  • 6 db üvegkehely

Elkészítés:

A krémhez a joghurtot, a cukrot, a túrót, a citrom levét, a lereszelt héját és a málnapürét simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott és mikróban forróra melegített zselatint.

A krémet csillag csöves habzsákba szószegőjük és az előkészített üveg kelyhekbe nyomjuk – szép spirálosra.

Két órára hűtőbe tesszük, hogy krém megdermedjen. Tálalásnál a tetejét málna szemekkel díszítjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek