Málnás Túró Rudi torta tönkölylisztből cukormentesen

Málnás Túró Rudi torta tönkölylisztből cukormentesen

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 5 tojás
  • 4 csapott evőkanál eritrit
  • 1 csipet só
  • 1,5 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3,5 csapott evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 csapott evőkanál kukorica keményítő
  • 3 teáskanál vanília aroma

a túrós részhez:

  • 2 x 450 gramm túró
  • 2 x 4 teáskanál vanília aroma
  • 2 x fél citrom leve
  • 2 x fél narancs reszelt héja
  • 2 x 4 csapott evőkanál eritrit
  • 2 x fél dl tejszín
  • 2 x fél dl tej
  • 2 x 2 tasak zselatin fix

a málnás részhez:

  • 300 g fagyasztott málna
  • 2 csapott evőkanál eritrit
  • 10-15 szem málna
  • 1 tasak zselatin fix

a díszítéshez:

  • 6 db óriás Túró Rudi
  • 200 g Torras fehér csoki (diabetikus, hozzáadott cukor nélkül)
  • kb. 10 szem málna

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd óvatosan hozzá keverjük a kakaóport, a vanília aromát. Ezután evőkanalanként a lisztet és a keményítőt.

A habot ezután spatulával forgassuk össze a tésztával míg homogén állagot nem kapunk. Ezután, sütőpapírral ellátott torta formába öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Kb. 10 perc után lehet érezni a kellemes süti illatot, amikor is tűpróbával ellenőrizzük a tészta belsejének állagát. Pár percig még hagyjuk a sütit a lekapcsolt sütőben, majd vegyük ki és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűljön.

Eközben a túrós részhez a hozzávalókat két részre osztjuk és összekeverjük őket. Így tehát 2 tálat vegyünk magunk elé és az egyikhez keverjük össze robotgép segítségével 450 g túrót, 4 teáskanál vanília aromát, fél citrom levét, fél narancs reszelt héját, 4 kanál eritritet, fél dl tejszínt, fél dl tejet. Majd mikor már jól összedolgoztuk a hozzávalókat adjuk hozzá a két csomag zselatin fix port, és keverjük ki a robotgép segítségével kb még 5 percig.

Mikor a tészta már kihűlt kenjük rá a túrós krémet, s szórjuk meg a tetejét 10-15 szem málnával. Fagyasztott málnát is használhatunk még fagyosan is, de kiengedett állapotban is. Én utóbbit tettem. Ezután dugjuk be a hűtőbe kb negyed órára.

Ez idő alatt a 300 g málnát az eritrittel, turmixgép segítségével segítségével pürésítsük, majd adjuk hozzá a zselatin fixet és robotgéppel keverjük sűrűsödésig, majd oszlassuk el a túrókrém tetején. Ismét hűtés következik, kb egy órára rakjuk be a tortát a hűtőbe.

A túrós krém második adagját is készítsük el az előzőleg leírt módon és oszlassuk el a málna rétegen, s ismét dugjuk be a tortát a hűtőbe, kb. 1 órára.

A díszítéshez a rudikat tetszőlegesen helyezzünk el a torta tetején, a csokit olvasszuk meg gőz felett, adjuk hozzá a pürésített málnát, s csepegtessünk a torta tetejére a piros csoki cseppeket.

A tortát minimum 3 órára rakjuk hűtőbe, s csak fogyasztás előtt szedjük elő.

A receptet Virág Kata küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk