Málnás-tejszínes piskótatekercs

Málnás-tejszínes piskótatekercs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 0,5 l habtejszín
  • 15 dkg málna

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjébe forgatjuk, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Kivajazott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, és ruhával együtt feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

Közben a habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a málnaszemeket. A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.

A rolád tetejét fahéjjal meghintjük, tejszínhabbal, málnaszemekkel, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

A receptet Kósa Istvánné küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk