Málnás sajttorta

Málnás sajttorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az alaphoz:

  • 180 g Albert keksz
  • 150 g Rama vajas margarin (olvasztott)

a töltelékhez:

  • 225 g Philadelphia krémsajt
  • 60 g cukor
  • 1 tojás
  • 90 ml málnapüré

a díszítéshez:

  • 300 ml tejszínhab
  • friss málna

Elkészítés:

A kekszet összedaráljuk és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan összeforgatjuk, majd egy tortaformába nyomkodjuk.

A krémsajtot a cukorral és a tojással kikeverjük. A málnát egy kézi mixer segítségével pürésítjük, és a krémsajthoz keverjük. Egyenletesen eloszlatjuk a kekszes alapon.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

A tejszínből kemény habot készítünk, majd egy habzsák segítségével kis „csókokat” nyomunk a málnás sajtkrém tetejére. Végezetül friss málnával díszítjük.

Minimum 5 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk