Málnás képviselőfánk

Málnás képviselőfánk

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az égtett tésztához:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só

a krémhez:

  • 30 dkg málna pürésítve
  • 3 db tojás
  • 4 dl rizstej vagy tej
  • 1 csomag GM vaníliás (vagy epres) pudingpor
  • 5 evőkanál eritrit

a krém tetejére:

  • 5 dl Meggle dekorhab

Elkészítés:

A forró vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni, amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tűzről levéve a még forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és jól elkeverjük.

A tésztát csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat nyomunk belőle. Egy órát pihentetjük, majd forró, 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb. 10 percig sütjük 180 fokra visszavéve a hőmérsékletet.

Ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki (levágunk a felső részéből). Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a málnapürével (villával összetört málna) a pudingporral és a tejjel. Ezután lassú tűzön elkezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot és hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a krém, felverjük a Hulalát, amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk. A málnakrémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és mindegyik fánk aljába nyomunk belőle, majd a tetejére a felvert Hulalából szintén csillagcsöves habzsákból nyomjuk a tetejére és rátesszük a kalapjukat.

A kalapokra vízgőz felett 1 evőkanál étolajjal olvasztott fehér csokit csurgatunk és dekor cukorkával megszórjuk.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk