Málnás francia krémes – sütés nélkül

Málnás francia krémes – sütés nélkül

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 30 szelethez:

  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 60 dkg négyzet alakú háztartási keksz
  • 25 dkg málna
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 dkg étcsokoládé tortabevonó

Elkészítés:

Felforralunk 2 dl tejet a cukorral. A pudingport a maradék tejjel kikeverjük, majd hozzáöntjük a felforralt tejhez, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt a krém, vajjal kihabosítjuk (kis darabokban adjuk hozzá a vajat).

A tepsi (28x25 cm-es) alját kirakjuk keksszel. A kekszekre rákenjük a puding krémet, ügyelve arra, hogy a kekszek ne mozduljanak el.

A málnát kiválogatjuk, péppé törjük, és szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne maradjanak benne. A pépet a porcukorral eldolgozzuk. Felverjük a tejszínt és a végén óvatosan beledolgozzuk a málnapépet és a habfixet. Ezt a habot a krémnek a tetején elosztjuk. A habnak a tetejét is végig kirakjuk keksszel.

Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, bevonjuk vele a sütit, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a keksz megpuhuljon.

Neked ajánljuk