Málnás csokimousse karika

Málnás csokimousse karika

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 5 tojás
  • 70 g cukor
  • 120 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma

a csoki moussehoz:

  • 85 g étcsoki
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4-5 evőkanál tejszín
  • 10 g zselatin
  • 20 dkg málna

a díszítéshez:

  • málna
  • étcsokoládé

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vanília aromát. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

4 db kis tortaformát( 12 cm átmérőjű) kivajazunk és kibélelünk sütőpapírral és a közepére teszünk egy kisebb kb. 8 cm átmérőjű desszert gyűrűt, aminek az oldalát szintén bevajazzuk. A piskóta masszát habzsákba töltjük, hogy egyszerűbb legyen vele dolgozni, és a tortaforma szélén elhagyott kb. 2 cm-es üres részbe töltjük.

180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve levágjuk az esetleges felesleget, majd óvatosan leválasztjuk a formáról a piskótát és az így kapott hengert álcára helyezve kihűtjük. A tortaformák alját bevonjuk folpackkal és rácsatoljuk az oldalukat. Beletesszük a piskóta hengert. Alufóliából a kör átmérőjének megfelelő lapot hajtogatunk, és a kör közepére helyezzük, ez teszi lehetővé, hogy a krém csak félig töltse ki a hengert. A csoki mousssehoz az étcsokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk.

Ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját és 4-5 evőkanál tejszínt, hogy fellazítsuk a csoki masszát. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és a csokis masszához keverjük. A tojásfehérje habot óvatosan kanalanként beleforgatjuk a csoki masszába.

A tortaformánk aljára helyezünk pár szem málnát és rákanalazzuk a csokimousse-t. Vigyázzunk, hogy közben a fólia a helyén maradjon, majd tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe. A hűtőből kivéve felállítjuk a hengereket, leöntjük a tetejét csokival és málnával díszítjük.

A receptet Kovács Nomémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk