Máktorta lisztérzékenyeknek

Máktorta lisztérzékenyeknek

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 db tojásfehérje
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg barna nádcukor

A krémhez:

  • 4 db tojássárga
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg kukoricakeményítő
  • vanília-aroma
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A töltelékhez a tojássárgát, cukrot, keményítőt, reszelt citromhéjat, aromát kikeverem és meleg tejet hozzáadva kevergetve sűrítem, majd kihűtöm.

A piskótához tojásfehérjéket 3 részletben felverem és mindegyikhez cukrot, utána darált mákot adagolok.

Sütőpapírral borított torraformába simítva kisütöm a 3 lapot, mindegyiket 10-15 perc alatt.

A krémhez még felvert tejszínt forgatok és a lapkat megtöltöm vele, a tetejét is bevonva.

A tetejét csokidarabokkal lehet díszíteni.

Neked ajánljuk